Word een pro in Adobe After Effects met deze 5 tips!

6 januari 2022

1. Center anchor point

Staat je Anchor Point niet in het midden van je laag? Geen probleem! Selecteer je laag, hou de CMD toets ingedrukt en dubbelklik op de Pan Behind Tool. Het Anchor Point zal nu naar het midden van je laag springen.

2. Scale composition

Composition schalen inclusief alle lagen en animaties? Easy, zorg dat je Composition actief is en ga naar File > Scripts > Scale Composition.jsx. In het pop-upmenu kies je hoe je wilt schalen, met een factor of naar een nieuwe hoogte of breedte. Klik dan op Scale en je Composition en inhoud wordt nu proportioneel geschaald.

3. Crop composition

Een Composition bijsnijden hoe doe je dat? Je klikt in de Composition Viewer op de knop Region of Intrest. Daarna selecteer je het gebied van je Composition die je wil over houden. Eens je die selectie gemaakt hebt, ga je naar Composition > Crop Comp to Region of Interest. Je Composition zal nu bijgesneden worden naar de Region of Intrest.

4. Trim composition

Je tijdlijn inkorten kan op een snelle en eenvoudige manier. Zet je Work Area rond het stuk tijdlijn dat je wilt bewaren. Klik rechts op de Work Area en kies de optie Trim Comp to Work Area. Je tijdlijn is nu ingekort.

5. Keyframes uitrekken in tijd

Je hebt een animatie gemaakt met meer dan twee Keyframes en je wil die uitrekken over een langere tijdspanne in je tijdlijn. Selecteer dan al je Keyframes, duw de ALT toets in en sleep de uiterste Keyframe verder in de tijd. After Effects zal je Keyframes verplaatsen en de relatieve spacing tussen Keyframes bewaren.

Nood aan meer tips & tricks?

Overtuigd van de meerwaarde van animatie en klaar om zelf pro te worden?
Talent Academy’s 3 daagse training ‘Starten met After Effects’ helpt je op weg. 

Geschreven door Tom

Motion & Video Instructor

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!