What's New in InDesign? 3 handige tutorials

8 november 2018

Onze trainer Jensie legt in 3 nuttige tutorials uit wat de boeiendste nieuwe features van InDesign zijn.

1. Content-Aware Fit

InDesign heeft sinds kort interessante nieuwe features. Onze trainer Jensie licht toe waarom de Content-Aware Fit handig is tijdens het ontwerpen!

2. PDF Comments

Wat vindt onze trainer Jensie één van de meest interessante nieuwe functies van InDesign? De mogelijkheid om pdf-comments in je opmaakdocument te importeren. Bekijk in deze tutorial hoe je dat precies doet!

3. Properties Panel

In de nieuwe versie van InDesign vervangt het Properties Panel het vroegere regelpaneel. Trainer Jensie toont in onderstaande tutorial hoe deze nieuwe functie je heel wat werk bespaart!

4. Space Between Paragraphs

Een laatste nieuwe feature in onze reeks 'What's new in InDesign': de functie ‘Space Between Paragraphs’. Bij het lay-outen van lijsten kan deze nieuwe feature handig van pas komen. Onze trainer Jensie legt dit uit aan de hand van een concreet voorbeeld!

Geschreven door Jensie

Desktop Publishing Instructor

Jensie behaalde een Masterdiploma Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en werkte daarna 8 jaar op de grafische dienst van een groothandel/ontwikkelaar van elektronica. Daar lag de focus vooral op de opmaak en datapublishing van catalogi via de plugin EasyCatalog voor InDesign. Sinds de zomer van 2018 versterkt Jensie het Talent Academy team. Sindsdien stelt hij zijn expertise niet enkel als consultant ter beschikking maar deelt hij zijn kennis ook met cursisten in ons Adobe Authorised Training Centre.

In zijn vrije tijd is Jensie graag creatief bezig. Zo stond hij meer dan 10 jaar zijn mannetje als instructeur in het jeugdwerk. Hiernaast houdt hij van tekenen en speelt hij gitaar. Verder kun je Jensie blij maken met goede films, games of graphic novels.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!