Waarom als marketeer kiezen voor grafische bijscholing?

12 oktober 2022

1. Sterker technisch inzicht in opmaak

Een grafische opleiding of Photoshop/Illustrator/InDesign training geeft je meteen een beter beeld hoe flyers, social media visuals, video’s, GIF’s … opgemaakt worden. Zo boek je winst in tijdsinschattingen en ontlast je de designers door tijdig juiste tijdsblokken in te plannen. Lastminute stress, dat doe je de creatieve collega’s niet langer aan.

2. Straffe briefings opstellen

Voldoende inzicht in het opmaakproces maakt dat je concretere briefings uitwerkt. Een kortere doorlooptijd en een designer die optimaal kan ontwerpen = win-win.

3. Snel zelf aanpassingen doorvoeren

Kleine correcties zoals bv. tekst wijzigen? Doe je met je grafische kennis gewoon zelf, zo hoef je niet meer te wachten tot wanneer een designer ruimte heeft in de planning.

4. Betere communicatie met designer/developer

Na een grafische training ben je vertrouwd met termen als wireframes, bleed, kapvormen … Je zelfinzicht in visuele opmaak zorgt voor een vlotte communicatie met de designer/developer/drukkerij waar je mee samenwerkt.

Al deze voordelen afvinken?

Scrol dan gauw door ons trainingsaanbod voor marcom professionals: Starten met Premiere Pro, Photoshop voor Marketeers … de keuze is uitgebreid en de trainers zijn enthousiast.

Geschreven door Elke

Web Design Instructor

Elke studeerde aan Devine en later aan de AP Hogeschool in Antwerpen (Commerciële Communicatie). Vervolgens stond ze professioneel haar mannetje bij een reclamebureau. Op zoek naar meer afwisseling en uitdaging in haar job vond ze de weg naar Typografics. Als lid van het webteam werkt ze zowel vanuit onze studio als bij klanten op kantoor. Binnen Talent Academy leert ze vormgevers en marketeers omspringen met programma's als Animate, MailChimp en WordPress.

Elke heeft meer dan 5 jaar ervaring in de sector.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!