UX coaching voor ClickWorks

5 juli 2021

Dat goéd design je app kan maken, zit er in de hoofden van ClickWorks ingeprent. Kan onmogelijk anders als je onze UX/UI design instructor naar zijn opinie vraagt. In het verleden gaf Dries het ClickWorks team al eens een bad in gebruiksvriendelijkheid. Nadat de app bouwer recent Katia als nieuw creatief profiel aantrok, gaven ze haar meteen 2 dagen Dries cadeau.

“Een opleiding boeken via talent-academy.be is heel erg eenvoudig. De website en communicatie geven je de info die je nodig hebt.”, Katia Royer - UX designer/Project manager bij ClickWorks

De klik maken


Ontwerpen volgens de principes van UX/UI gaat hem om de klik te maken: hoe denkt een gebruiker, hoe surft hij, wat wil/moet hij zien, … Exact dit is wat Dries onthult in onze UX/UI basic opleiding, die Katia volgde.

“Ik begon met een basisopleiding voor UI/UX design. Doordat deze opleiding in kleine groep was, konden heel specifieke cases besproken worden. Dit gaf onmiddellijk een duidelijk beeld en praktisch inzicht in hoe we hetgeen we juist geleerd hadden konden toepassen in de praktijk.”, vertelt Katia.

Nadien snorde Dries naar de mooiste straat van Antwerpen (Cogels Osylei 🤘) voor een on-the-job training. Heel rechttoe rechtaan én 100% op maat van ClickWorks.
De on-the-job training met Dries was vooral heel leerrijk aangezien ons design vaak beperkt wordt door FileMaker, ons ontwikkelprogramma.
Katia Royer, UX designer / Project manager bij ClickWorks
Nu ligt het niet in Dries zijn aard zich te laten beperken. Zo zocht hij voor ClickWorks allerhande workarounds uit om zo hoog mogelijk te scoren op UX/UI binnen de grenzen van hun eigen ontwikkelprogramma. Happy Dries, happy Katia!

Hoe we ClickWorks hielpen

  • On-the-job coaching geënt op eigen projecten
  • Gericht advies, gerichte feedback
  • Materie onmiddellijk toepasbaar binnen de eigen ClickWorks software

On-the-job training bij jou op kantoor?

Ons team staat voor je klaar, bij monde van Sarah. Zij is je eerste aanspreekpunt om samen een opleidingstraject op te starten, op maat van wat je onderneming nodig heeft. 

Geschreven door Dries

UX-UI Design Instructor

​Dries volgde eerst een opleiding multimediatechnieken en vervolgde daarna zijn studies bij Syntra Antwerpen waar hij Grafische Vormgeving en Webdesign studeerde. Hij houdt zijn ontwerpen graag simpel. Gebruiksvriendelijkheid is daarbij zijn grootste aandachtspunt.
  
Tijdens zijn vrije tijd vind je Dries op de moto in de bergen of gaat hij skateboarden.

Dries heeft meer dan 5 jaar ervaring in de sector.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!