Transform Effect in Adobe Illustrator

3 juni 2016

'Hoe kan ik dit beeld snel creëren in Adobe Illustrator?', dat is de vraag de één van onze medewerkers onlangs stelde. Die kreeg het beeld via een foto doorgestuurd (JPG) en werd gevraagd het te integreren in een folder.

Stap 1

Ik stelde een een snelle oplossing voor, namelijk gebruik maken van het het Transform Effect. Deze functie is namelijk uiterst geschikt voor het opmaken van repetitieve transformaties. Je vindt de functie hier: Menu > Effect > Distort & Transform > Transform

Stap 2​

Alle transformaties worden ingegeven in het dialoogvenster die aan dit effect verbonden zijn. Via de preview-functie hebben we een visuele referentie van de waardes die worden ingevoerd. In dit specifieke geval kiezen we er voor om een lijn te roteren. Standaard zal dit effect vanuit het midden van het geselecteerde object vertrekken.

Stap 3

​Door het referentiepunt te verplaatsen kunnen we het effect in dit specifieke geval vanuit het linker ankerpunt laten vertrekken.

Stap 4

Vervolgens drijven we het aantal kopieën op tot het gewenste aantal.

Stap 5

Op OK klikken (enter) geeft ons een visueel voorproefje.

Stap 6

Maar er zit een addertje onder het gras! Omdat dit een effect is, hebben we nog altijd slechts 1 lijn met daarop een transformatie-effect toegepast.

Stap 7

Via Menu > Object > Expand Appearance maken we hier een groep van afzonderlijke lijnen van.

Stap 8

Dit zorgt ervoor dat het overige artwork hier makkelijker op uit te lijnen is om een goed resultaat te bereiken.

Ziezo. Door een paar slimme ingrepen creëer je dus snel een gelijkaardig beeld, zonder al te veel tijdverlies. 

Heb je ook een vraag? Stel ze ons: info@typografics.be


Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!