Top 5 features in de Creative Cloud release van juni 2016

21 juni 2016

Deze morgen bracht Adobe een langverwachte nieuwe release van hun Creative Cloud. In tegenstelling tot wat werd aangenomen geen CC release 2016, maar wel de CC 2015.4 

Niet getreurd echter: wij bekeken de belangrijkste nieuwe functies en haalden er de - in onze ogen - belangrijkste 'hacks' uit.

Feature 1

Illustrator asset export

Wie extract kent in Photoshop weet al hoe handig deze functie is. In de laatste release van Adobe Illustrator wordt het nu ook eenvoudiger om bepaalde vectoren te exporteren naar assets. Er is nu immers een asset export venster en een nieuw paneel om de assets die je wil exporteren te beheren.

Feature 2

Photoshop Select and mask workspace

Selecties en maskers maken en bewerken zijn natuurlijk kernfuncties in Photoshop. Daarom krijgen we er nieuwe werkruimte bij waarin de focus op het uitvoeren van net die taken ligt. Nuttige tools en verfijndere opties zorgen er voor dat je deze sneller afwerken en met een beter resultaat.

Feature 3

Photoshop Liquify Face Recognition

De photoshop liquify filter wordt enorm veel gebruikt om foto's van personen bij te werken. Deze filter krijgt er nu een face recognition functie bij die er voor zorgt dat je snel en doelgericht het gelaat van personen in het beeld kan bewerken zonder de eigenheid en herkenbaarheid van de persoon te verliezen.

Feature 4

Photoshop Recognize Font feature

Elke doorwinterde DTP’er is op een bepaald punt in zijn carriere wel eens op 'What The Font' terecht gekomen. Op die website kun je een tekst opladen en kom je te weten welk lettertype precies werd gebruikt.

Deze functie is in deze update nu ook beschikbaar in Photoshop. Voorlopig enkel daar en niet in pakweg Illustrator of InDesign omdat je enkel in Photoshop .jpg bestanden kan openen en bewerken.

InDesign UI paneel

Feature 5

InDesign UI and performance improvement

Ook InDesign kreeg wat extra aandacht onder en boven de motorkap. De vernieuwde interface werd lichtjes uitvergroot omdat heel wat gebruikers het niet begrepen hadden op de (te) kleine panelen en teksten. De interface en panelen zijn nu groter en luchtiger en dus “easier on the eyes”.

Onder de motorkap kreeg InDesign wat extra PK's met onder andere een animated zoom functie zoals we die ook in Photoshop en Illustrator kennen. Extra belasting dus voor de GPU van je grafische kaart. High Quality Preview is om die reden dan ook de standaard view option in InDesign.

Heb jij nog andere features gezien waar je wild van bent? Een vraag over een andere functie? Mail ons op info@typografics.be

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!