Opleidingstraject op maat voor Compass Group

3 augustus 2021

Bij Compass Group zijn ze verlekkerd op eten, met hun food service verwennen ze elke dag de smaakpapillen van heel wat hongerigen. Als geen ander weet Compass Group dat het oog ook wat wil. Net daarom haalden ze onze Talent Academy erbij om wat extra spice aan hun grafische skills te geven. Een flex abonnement gaf het Compass Group team toegang tot 5 in-company maatwerksessies en 5 open opleidingen.

Marketing, Communication & Business Development Manager van Compass Group Johan Poelmans vertelt waarom deze formule het verschil maakt.

Een positief trainingsparcours


“De Talent Academy staat voor praktijkgerichte opleidingen in een kleine groep. Je krijgt er absoluut geen meester-leerling gevoel waarbij een programma puntsgewijs wordt afgerammeld. Integendeel, issues waar trainees tegenaan lopen, daar wordt mee aan de slag gegaan. Dat lukt natuurlijk enkel als de trainer zelf voldoende expertise heeft, mensen die zelf dagdagelijks in het veld staan, en daar hoef je bij Talent Academy absoluut niet aan te twijfelen.”, aldus Johan Poelmans.

Het trainingstraject van Compass Group kreeg zowel een technische als creatieve approach. Quasi het complete Adobe pakket werd bekeken volgens niveau van de trainees: van essential tot deep dive.

5 deelnames aan open opleidingen: 
  • InDesign CC Essentials
  • After Effects CC Intermediate
  • Deep Dive Creative Techniques (3 personen)

5 in-company maatwerksessies: 
  • Creative Cloud
  • Illustrator & Photoshop
  • InDesign
  • After Effects Basic
  • Photoshop & Dimension


En wat hebben we geleerd?

De impact in de dagelijkse praktijk is voelbaar. Het team werkt efficiënter, we winnen tijd. Ook de onderlinge samenwerking geniet van een boost. De trainers van de Talent Academy toonden ons hoe we bestanden eenvoudig kunnen delen, feedback verwerken, … Tips & tricks om de algemene werking zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
Johan Poelmans van Compass Group

Typografics als extra plus

Dat de Talent Academy een onderdeel is van Typografics, is voor Compass Group een extra plus. Met senior grafisch vormgever Peter als geheim ingrediënt maakt Compass Group een strategische switch. Samen bouwen ze het merk verder visueel op en brengen ze uniformiteit in het verhaal.

“Het team absorbeert trouwens ook heel wat leerstof via het YouTube kanaal van de Talent Academy. De wekelijkse updates daar kunnen op heel wat vertoningen rekenen binnen Compass Group”, besluit Johan Poelmans.

Is het flex abonnement iets voor jou?

Ga ten rade bij onze collega Sarah. Ze bladert met jou door al de mogelijke formules en pint het traject vast dat je nodig hebt.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!