Op zoek naar een M/V met grafisch talent?

29 april 2019

Vind de perfecte match met de Typografics Academy Talent Scan

Heb je een grafische vacature openstaan en vind je het moeilijk om de cv’s en portfolio’s die je ontvangt objectief te beoordelen? Dan ben je niet alleen. Een recente rondvraag wees uit dat heel wat recruiters en HR-medewerkers met de handen in het haar zitten als het aankomt op het selecteren van de juiste kandidaat. Onze oplossing? Maak kennis met Talent Scan.

 

Je objectieve evaluatietool

Met het Talent Scan-platform zet de Typografics Academy een heel nieuwe tool in de markt die HR-medewerkers en recruiters helpt bij de objectieve beoordeling van een kandidaat. Sollicitanten leggen in de Typografics Academy een grafische test af en worden door onze experts beoordeeld op basis van objectieve criteria.

 

Een uitgebalanceerde scan

Talent Scan omvat zowel een theoretische als een praktische proef. Tijdens de theoretische proef testen onze experts de kennis van InDesign, Photoshop en Illustrator op basis van een vragenlijst die door Typografics al 15 jaar lang continu wordt bijgestuurd en aangevuld. Door de slimme onderverdeling in talenten en subtalenten krijg je een gedetailleerd inzicht in de capaciteiten, werkpunten en algemene kennis van de kandidaat.

Het resultaat: een handig evaluatierapport

Na de Talent Scan ontvang je als (potentiële) werkgever een overzichtelijk rapport. Daarin maakt onze expert een analyse van de skills van de kandidaat – van de presentatie van het portfolio en de theoretische kennis tot praktische skills, efficiëntie en algemene creativiteit. In heldere bewoordingen en met concrete aanbevelingen. Zo weet je meteen of je met de juiste kandidaat aan tafel zit. 

Talent Scan als onderdeel van je opleidingspakket

Door een Talent Scan in te plannen voor en na een training brengen we het effect van onze opleidingen in kaart. Zo weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt als je medewerkers in de Typografics Academy worden bijgeschoold.

Snel versterking nodig?

Kan je tijdelijk – of niet zo tijdelijk – wat extra handen gebruiken in je grafische studio? Typografics biedt heel wat professionele designers aan om je team op locatie te komen versterken.

Meer informatie over Talent Scan  en onze andere diensten?

Neem contact op met Sarah via mail of 052 41 45 65.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!