Nieuwe Pantone kleuren downloaden voor InDesign of Illustrator

11 oktober 2016

Je hebt het misschien zelf al ervaren: je zoekt een bepaalde Pantone kleur op in InDesign of Illustrator maar de kleur lijkt niet te bestaan in jouw Pantone paneeltje. Wat is er aan de hand? Heeft de klant je een foutief Pantone nummer opgegeven?

Adobe Creative Cloud software is voorzien van de Pantone Plus series kleurboeken. Maar die kleurboeken hebben inmiddels al twee grote updates achter de rug waardoor er maar liefst 448 nieuwe kleuren werden toegevoegd aan de waaiers. Jammer genoeg worden deze kleurboeken niet door Adobe geupdate, dat moet je zelf doen.

Hoe kun je de nieuwe waaiers bemachtigen?

Je kunt de nieuwe waaiers zijn niet zomaar ergens online te vinden. Beschik je over de fysieke waaier sets dan kun je deze registreren en vervolgens de Pantone Color Manager downloaden voor je Mac of PC. Deze applicatie zal de waaiers bijwerken. Vervolgens exporteer je ze naar de juiste mappen in InDesign, Photoshop of Illustrator.

Stap 1

Elke waaier van Pantone heeft een registratiecode op de achterkant. Deze kan je gebruiken om je product te registreren op de Pantone website.

Stap 2

Na registratie kan je de Pantone Color Manager software downloaden en installeren.

Stap 3

Open je de app, dan zoekt deze zelf naar updates en downloadt ze indien nodig.

Stap 4

De libraries kun je beschikbaar maken voor Adobe applicaties door de desbetreffende waaier te openen en vervolgens in het menu File > Export > Adobe Applicatie > Lab te kiezen.

Geschreven door Michael

Talent Academy Manager

Michael is Adobe Certified Instructor en dat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met Anke, onze H.R. manager zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische opleidingen op maat samen.
​In de tijd die rest verdiept hij zich in geavanceerde technieken die het werk sneller en efficiënter laten verlopen en houdt hij continu de vernieuwingen bij Adobe in de gaten.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.