Nieuwe Pantone kleuren downloaden voor InDesign of Illustrator

11 oktober 2016

Je hebt het misschien zelf al ervaren: je zoekt een bepaalde Pantone kleur op in InDesign of Illustrator maar de kleur lijkt niet te bestaan in jouw Pantone paneeltje. Wat is er aan de hand? Heeft de klant je een foutief Pantone nummer opgegeven?

Adobe Creative Cloud software is voorzien van de Pantone Plus series kleurboeken. Maar die kleurboeken hebben inmiddels al twee grote updates achter de rug waardoor er maar liefst 448 nieuwe kleuren werden toegevoegd aan de waaiers. Jammer genoeg worden deze kleurboeken niet door Adobe geupdate, dat moet je zelf doen.

Hoe kun je de nieuwe waaiers bemachtigen?

Je kunt de nieuwe waaiers zijn niet zomaar ergens online te vinden. Beschik je over de fysieke waaier sets dan kun je deze registreren en vervolgens de Pantone Color Manager downloaden voor je Mac of PC. Deze applicatie zal de waaiers bijwerken. Vervolgens exporteer je ze naar de juiste mappen in InDesign, Photoshop of Illustrator.

Stap 1

Elke waaier van Pantone heeft een registratiecode op de achterkant. Deze kan je gebruiken om je product te registreren op de Pantone website.

Stap 2

Na registratie kan je de Pantone Color Manager software downloaden en installeren.

Stap 3

Open je de app, dan zoekt deze zelf naar updates en downloadt ze indien nodig.

Stap 4

De libraries kun je beschikbaar maken voor Adobe applicaties door de desbetreffende waaier te openen en vervolgens in het menu File > Export > Adobe Applicatie > Lab te kiezen.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!