Meerdere items tegelijkertijd toevoegen aan de Adobe CC library

30 augustus 2016

Hoe voeg ik meerdere items tegelijkertijd toe aan de Adobe CC library?

Tijdens een opdracht kreeg één van onze vormgevers een groot aantal iconen in verschillende kleurstellingen te verwerken. Om deze .eps files te kunnen delen met collega’s en andere medewerkers zocht hij een manier om verschillende items tegelijkertijd toe te voegen aan de Adobe CC library.
 
Wie de standaardmanier gebruikt om files toe te voegen weet al dat dit enkel manueel kan en dus een enorm tijdrovend werk is.

Stap 1

Gelukkig is er nog een andere manier, en dat is door een 'gewone' library aan te maken en deze achteraf om te vormen tot een CC bibliotheek. Volg het pad File > New > Library ... om een nieuwe bibliotheek aan te maken. Vervolgens klik je in deze library op het hamburgermenu om items vanaf een pagina toe te voegen. Een leuk extraatje is dat bij gelinkte files de naamgeving van de verschillende items wordt gerespecteerd.

Stap 2

Zodra alle files aan de juiste bibliotheek zijn toegevoegd vorm je deze om naar een CC library. Je gebruikt daarvoor de button onderaan of je gaat via hetzelfde hamburgermenu rechts bovenaan.  

Heb je zelf ook een vraag over een functie in één van de Adobe pakketten? Op zoek naar een manier om het werken sneller te laten verlopen en te automatiseren? Mail je vraag naar ingrid@typografics.be en we maken er graag werk van!

Geschreven door Michael

Talent Academy Manager

Michael is Adobe Certified Instructor en dat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met Anke, onze H.R. manager zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische opleidingen op maat samen.
​In de tijd die rest verdiept hij zich in geavanceerde technieken die het werk sneller en efficiënter laten verlopen en houdt hij continu de vernieuwingen bij Adobe in de gaten.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.