Maattraining: Joris Ide automatiseert met EasyCatalog

18 mei 2023

EasyCatalog is in veel gevallen snel up & running, zeker als je een accurate database bezit. Maar zélfs al ligt die er niet, dan nog loont EasyCatalog. Op lange termijn belooft de InDesign plug-in je dan een ongeziene efficiëntie bij het publiceren van informatie. Bovendien is de kans op fouten maken nagenoeg uitgeschakeld en hou je brochures/catalogi steeds up-to-date.

Staalmarktleider Joris Ide zag voor de aanmaak van hun technische fiches de schaal met EasyCatalog voordelen hun richting uitkantelen, ze kozen voor een inhouse maattraject met Jensie.
We zijn heel blij met de samenwerking. Het onthaal door Sarah was professioneel, de offerte helder en opvolging goed. De opleidingen waren duidelijk, met handige tips & tricks. Ook daarna is er een prima support. 
Marijn Wittevrongel, Web- & Media Developer bij Joris Ide

Naar de vloer, research als basis


“Eerst een stap terugzetten om dan te accelereren, zo kan je het EasyCatalog maattraject voor Joris Ide samenvatten. Want voor ze hun database aan InDesign konden linken, was het zaak er 1 te maken. De staalgigant beschikt over veel en complexe technische gegevens, ik trok een dag naar hen om me hier in te verdiepen en de pijnpunten te leren kennen. Research als basis om het maattraject naar wens te kunnen uitwerken.”, Desktop Publishing Instructor Jensie.

“Ik werkte een advies voor Joris Ide uit. EasyCatalog was absoluut een juiste keuze, het manueel aanmaken van hun technische fiches toonde zich heel tijdrovend. Maar de investering in de InDesign plug-in was het pas waard als het team zich zelf volop wilde gooien in de aanmaak van een uitgebreide database.”
Jensie legde op een heldere manier stap voor stap de flow van data tot afgewerkte productfiche uit. EasyCatalog is alles behalve Easy … het vraagt soms engelengeduld om bepaalde elementen zoals tabellen goed weer te geven, maar dankzij Jensies tips hebben we dit tot een goed einde kunnen brengen.
Marijn Wittevrongel, Web- & Media Developer bij Joris Ide

50% theorie, 50% praktijk


“De maattraining werd uiteindelijk verdeeld over 3 dagen, half theorie en half praktijk. We kozen voor een opleiding in het Engels, zodat een anderstalige collega online maar in realtime de inhouse training kon meevolgen."
Bij een maattraining hoort ook support. Wij laten je niet los na de opleiding, gaan actief vragen of je wegkan met de opgedane kennis en waar we nog extra kunnen assisteren. 
Jensie, Desktop Publishing Instructor

Het productieproces bij jou automatiseren?De EasyCatalog training is altijd op maat want hangt 1 op 1 samen met je organisatie. Sarah geeft graag toelichting, scroll even naar boven en vind haar gegevens.

Geschreven door Jensie

Desktop Publishing Instructor

Jensie behaalde een Masterdiploma Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en werkte daarna 8 jaar op de grafische dienst van een groothandel/ontwikkelaar van elektronica. Daar lag de focus vooral op de opmaak en datapublishing van catalogi via de plugin EasyCatalog voor InDesign. Sinds de zomer van 2018 versterkt Jensie het Talent Academy team. Sindsdien stelt hij zijn expertise niet enkel als consultant ter beschikking maar deelt hij zijn kennis ook met cursisten in ons Adobe Authorised Training Centre.

In zijn vrije tijd is Jensie graag creatief bezig. Zo stond hij meer dan 10 jaar zijn mannetje als instructeur in het jeugdwerk. Hiernaast houdt hij van tekenen en speelt hij gitaar. Verder kun je Jensie blij maken met goede films, games of graphic novels.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!