De makers van Candy Crush Saga op opleiding

9 augustus 2018

De internationale spelletjesontwikkelaar King creëert online spelletjes voor desktop, smartphone en tablet. Hun bekendste game is ongetwijfeld Candy Crush Saga. Onze trainer Chris De Paepe gaf het team van King recent een reeks opleidingen op afstand over Adobe After Effects. Het doel was om de grafische vormgevers GIF-animaties te leren maken voor hun socialmediakanalen.

15 deelnemers verspreid over 3 locaties: Londen, Barcelona en Stockholm

De 12 sessies verliepen op afstand via Adobe Connect, een ideaal programma om een classroom op te zetten," vertelt trainer Chris. "Er waren in totaal 15 deelnemers die de lessen volgden vanop drie locaties: Londen, Barcelona en Stockholm. Elke les duurde twee uur. Via Connect kon ik mijn scherm en webcam delen. De deelnemers konden vragen stellen via chat of ‘raise hands’. De laatste sessie vond een maand na de elfde sessie plaats en was bedoeld als Q&A. In die periode hadden ze de tijd om zelf animated gifs te maken en mij hier achteraf vragen over te stellen."

 

Voorkennis van de deelnemers

“De cursisten beschikten over een uitgebreide kennis van Adobe Illustrator en Photoshop. Als grafisch ontwerper is de stap naar Adobe After Effects eigenlijk niet zo heel groot.”

 

Wat kwam er allemaal aan bod in de sessies?

“Ik heb hen eerst en vooral vertrouwd gemaakt met de interface van After Effects en het aanmaken van projects en composities. Ook leerde ik hen werken met onder andere layers en shapes, mattes en maskers en de puppet tool. Ik werkte met figuurtjes en landschappen uit hun eigen database en toonde hen op basis hiervan hoe ze kleine animaties van 5 à 10 seconden konden maken.”

 

Wat vonden ze bij King van de trainingsessies?

We leerden echt van a tot z hoe we een gif kunnen maken in After Effects: van het importeren uit Photoshop en Illustrator tot deze beelden tot leven brengen met masks, de puppet tool, keyframing, etc. We hebben echt veel bijgeleerd. Chris is duidelijk een expert in After Effects en kan complexe zaken op een simpele manier uitleggen. Ook was hij erg flexibel wat topickeuzes betreft. Wij gaven zelf aan waar we graag over wilden bijleren en hij richtte zijn lessen daarrond in. Het was ook handig dat we vragen konden stellen tijdens de sessies. Zeker de laatste Q&A-sessie was zeer nuttig om nog bepaalde issues voor te leggen. Chris heeft bovendien veel tijd besteed aan het renderen zodat het resultaat van optimale kwaliteit was.”

 

Wil je zelf ook een opleiding (op afstand) volgen over After Effects of een ander topic naar keuze?

Neem dan rechtstreeks contact op met onze Academy Manager Michael.

Of schrijf je in voor een opleiding After Effects in één van onze trainingcenters.

Geschreven door Chris

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.