Trainer Jensie deelde de basics van zijn InDesign kennis met de mensen van Eubelius. Een gepersonaliseerde incompany-training, helemaal coronaproof.

Supercharge your creative skills at BOOST 23!

9 februari 2023

Incompany-training op maat van Eubelius

15 oktober 2020

Wanneer het grootste onafhankelijke advocatenkantoor van België — Eubelius — je vraagt om een gepersonaliseerd opleidingstraject uit te werken, weet je: dit wordt een boeiend proces. Ster in de zaal? InDesign!

“We vertrouwen al 4 jaar op Typografics als huisleverancier wanneer we grafische opdrachten outsourcen. Daardoor voelde dit opleidingstraject voor ons & de Talent Academy trainers als een thuismatch.”, vertelt Mehdi van der Haegen, marketing manager bij Eubelius. “Via een call werden onze verwachtingen in kaart gebracht.” Bovendien werd de Talent Academy mailbox gevuld met reeds bestaande ontwerpen van Eubelius, kwestie van een compleet beeld te hebben van hun skills.

Een gepersonaliseerde & coronaproof incompany-training


Concreet was het de wens van Eubelius dat 2 marketing medewerkers zelf in InDesign documenten leerden opmaken. Als “documenten” en “InDesign” in 1 zin uitgesproken worden, denken wij er spontaan “Jensie” bij. Hij is veruit de meest aangewezen trainer om je te kickstarten met InDesign, en de mens heeft ook nog eens tonnen geduld om het je in klare taal uit te leggen.

Er volgde een tweedaagse inhouse training, perfect op maat van wat de medewerkers van Eubelius in de dagdagelijkse praktijk dienen uit te voeren. Dag 1 had tot doel de deelnemers vertrouwd te maken met InDesign en de opbouw van documenten, de theorie quoi. Tijdens dag 2 maakten we een lay-out met foto’s en tekst. Er volgde een begeleide opdracht en eentje waarbij de deelnemers op zichzelf aangewezen waren terwijl trainer Jensie over de schouder volgde. Te zeggen: op anderhalve meter van de schouder, coronaproof dat zijn onze klassikale opleidingen vanzelfsprekend.

“Jensie wist zich te focussen op de tricks in InDesign waarmee Eubelius onmiddellijk aan de slag kan. Bovendien is hij een erg geduldig persoon.” , aldus Mehdi.
De opleiding was heel effectief, er wordt hier nu dagelijks in InDesign gewerkt. Erg handig zijn ook de opvolguren, zo kan je na de training contact opnemen met de Talent Academy om eventuele issues onmiddellijk op te lossen.
Mehdi van der Haegen, Marketing manager Eubelius

Hoe we Eubelius hielpen

  •  Trainingstraject op deelnemersniveau
  •  Company driven theorie & cases
  •  Materie meteen toepasbaar in de praktijk

Zelf ook een gepersonaliseerde opleiding organiseren?Sarah gidst je met haar natuurlijk aangeboren enthousiasme door de mogelijkheden: remote, klassikaal, 1 of meerdere dagen, 1 of meerdere softwareprogramma's, ... Alles kan & altijd binnen de regels van het nieuwe normaal.

Geschreven door Jensie

Desktop Publishing Instructor

Jensie behaalde een Masterdiploma Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en werkte daarna 8 jaar op de grafische dienst van een groothandel/ontwikkelaar van elektronica. Daar lag de focus vooral op de opmaak en datapublishing van catalogi via de plugin EasyCatalog voor InDesign. Sinds de zomer van 2018 versterkt Jensie het Talent Academy team. Sindsdien stelt hij zijn expertise niet enkel als consultant ter beschikking maar deelt hij zijn kennis ook met cursisten in ons Adobe Authorised Training Centre.

In zijn vrije tijd is Jensie graag creatief bezig. Zo stond hij meer dan 10 jaar zijn mannetje als instructeur in het jeugdwerk. Hiernaast houdt hij van tekenen en speelt hij gitaar. Verder kun je Jensie blij maken met goede films, games of graphic novels.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!