Een presentatie in InDesign, maak je zo

25 mei 2018

Het team van More From Less kreeg onlangs een opleiding op maat van onze Adobe-trainer Michael. De opleidingsdag vond plaats in de vestiging van het bedrijf zelf in Tour & Taxis in Brussel. Zowel de basics van Photoshop en InDesign kwamen aan bod. Het doel? Een presentatie leren maken in InDesign.

Wie nam deel aan deze opleiding op maat?

Sabien - Trends & Insights Specialist bij MFL

Anne - Customer service manager bij MFL

Wim - Creative director bij MFL

Wat wilde het team graag bijleren?

“Wij moeten regelmatig zelf presentaties maken en gebruiken hiervoor nu PowerPoint. We zouden graag met InDesign werken omdat PowerPoint niet meer echt van deze tijd is. Je hebt ook veel meer creatieve mogelijkheden in InDesign. Onze designers werken er bovendien mee en het zou handig zijn als wij uit hun presentaties slides zouden kunnen halen. Nu nemen we hier vaak screenshots van.”

 

Wat was jullie voorkennis van grafische programma’s?

“We kenden een aantal basic commando’s in Photoshop, maar dat zat al redelijk ver. We hadden met andere woorden een basisintroductie nodig tot Photoshop en InDesign.”

Wat heeft onze trainer Michael jullie bijgeleerd?

“Om te beginnen kregen we een introductie tot zowel InDesign als Photoshop. Ook Creative Cloud, een handige tool voor het delen van bestanden met de rest van het team, kwam aan bod. We leerden eerst en vooral beide programma’s en bijhorende tools beter kennen."

"Daarna toonde Michael ons stap voor stap hoe je slides maakt voor een presentatie. We hebben echt praktische zaken bijgeleerd. Bijvoorbeeld: Hoe snij je zaken uit in foto’s of hoe haal je de achtergrond weg? En hoe kan je beelden vager maken om er tekst over te zetten?"

"Ook leerden we hoe je interactieve pdf’s exporteert zoat je dezelfde overgangen hebt als in een Powerpoint-presentatie. Echt nuttige kennis die in de toekomst zeker nog van pas zal komen.”

Hoe gaat het team deze kennis concreet toepassen in de toekomst?

“We gaan nu zo snel mogelijk beginnen oefenen met wat we hier geleerd hebben en zelf presentaties maken in InDesign!”

Wil je zelf een opleiding op maat voor jezelf en/of je collega’s over een topic naar keuze? Neem dan contact op met Michael. Samen kunnen jullie alle mogelijkheden overlopen. Hier lees je meer over onze opleidingen op maat.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!