Gratis download: Motion Graphic Templates voor Premiere Pro

27 april 2021

Premiere Pro is het Adobe programma bij uitstek om kwalitatieve video edits te maken. Maar vaak hebben we nood aan een titel animatie om het geheel af te werken. Animatie maken kan al snel wat tijd vragen. Die tijd hebben we niet altijd. Een handige en snelle manier om toch een mooi geanimeerde titel te tonen, is het gebruik maken van Motion Graphic Templates (MOGRT). Deze vooraf geanimeerde templates, laten je toe snel de inhoud en styling aan te passen naar je noden. Vaak mogen deze animatie vrij eenvoudig zijn. Het is immers de inhoud die de aandacht moet krijgen! Daarom geven we twee basis Motion Graphic Templates weg. Met een “titel” animatie en een “lower thirds”.

Voordelen van MOGRTs


 • Animaties zijn voorgeprogrammeerd. Je hoeft dus niets zelf te animeren. Bovendien hebben we 3 animatie presets voorzien, zodat niet elke animatie volledig hetzelfde hoeft te zijn.
 • Styling is volledig aan te passen naar wens. Je kan fill colors, stroke colors, font, font size, rounded corners, stroke width, position, scale, ... aanpassen zoals je zelf wil.
 • Dit is een eenvoudige manier om gebruik te maken van graphics op een consistente manier.
 • Uitrekbaar in de tijd! Of je titel nu 5 seconden of een minuut moet blijven staan de animatie past zich automatisch aan, zodat begin en eind animatie op de juiste plaats staan.
 • Je bespaart veel tijd!

Hoe gebruiken?


 1. Download de files (.mogrt) en Unzip. 
 2. Open het Premiere Pro project waarin je de MOGRT wil gebruiken. 
 3. Open het Essential Graphics paneel. (Window > Essential Graphics)
 4. Rechts onderaan in het Essential Graphics paneel klik je op het Install Motion Graphic Template icoon.
 5. Kies één van de .mogrt files en klik open.
 6. Herhaal stap 4 en 5 voor de tweede template.
 7. In het Essential Graphics paneel klik je de checkbox Local Templates Folder aan.
 8. De juist geïnstalleerde templates zullen bovenaan in de lijst staan. Indien niet het geval kan je in het zoekvenster zoeken naar TA_TitelAnimatie of TA_LowerThirdsAnimatie zoeken.
 9. Sleep de gewenste template in je sequence en pas de lengte aan met de selectie tool, zoals je met een videoclip zou doen.
 10. Selecteer de Template clip in je sequence en ga naar het Essential Graphics paneel en klik op Edit. Hier kan je de tekstinhoud en styling aanpassen naar wens. Onder GENERAL kan je ook kiezen voor een andere animatie preset.

Download hier jouw gratis MOGRTs

Heb je zelf interesse in het maken van Motion Graphic Templates? Check dan zeker onze Deep Dive Motion Graphics Templates.
(https://www.talent-academy.be/nl/opleidingen/deep-dive-motion-graphics-templates)

Of laat je liever op maat gemaakte templates maken volgens jouw huisstijl, contacteer ons!

Geschreven door Tom

Motion & Video Instructor

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!