Gratis download: GREP Lexicon

22 september 2021

GREP Lexicon


Wie aan de slag wil met GREP, reguliere expressies binnen InDesign of Batch Rename in Adobe Bridge, kan enorm veel nut hebben aan een overzicht met alle speciale tekens. Dat is ook hoe ik begonnen ben. In InDesign zelf heb je dan wel een hulpmiddel om die in te voegen, maar niet alle mogelijkheden staan daar in.

Ook op het internet is het soms zoeken naar een overzicht dat zo volledig mogelijk is, begrijpbaar, en er ook nog eens goed uitziet. Daarom was ik gemotiveerd om dit zelf op te stellen. 

Ik hoop dat elke aspirant-grepper hier veel aan zal hebben. In de toekomst denk ik ook nog aan een startersgids; wat dit lexicon momenteel ontbreekt is een deftige uiteenzetting van hoe je sommige zaken gebruikt.

Mocht ik toch iets gemist hebben dan horen we het graag.

Download hier!

Geschreven door Jensie

Desktop Publishing Instructor

Jensie behaalde een Masterdiploma Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en werkte daarna 8 jaar op de grafische dienst van een groothandel/ontwikkelaar van elektronica. Daar lag de focus vooral op de opmaak en datapublishing van catalogi via de plugin EasyCatalog voor InDesign. Sinds de zomer van 2018 versterkt Jensie het Talent Academy team. Sindsdien stelt hij zijn expertise niet enkel als consultant ter beschikking maar deelt hij zijn kennis ook met cursisten in ons Adobe Authorised Training Centre.

In zijn vrije tijd is Jensie graag creatief bezig. Zo stond hij meer dan 10 jaar zijn mannetje als instructeur in het jeugdwerk. Hiernaast houdt hij van tekenen en speelt hij gitaar. Verder kun je Jensie blij maken met goede films, games of graphic novels.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!