Gratis download: CC Library huisstijl template

14 januari 2022

Tot 8x productiever met CC Libraries

Creative Cloud Libraries zijn al enkele jaren aanwezig in onze Adobe applicaties, maar velen hebben de kracht ervan nog niet ontdekt. Onbekend is onbemind.

Adobe liet een studie uitvoeren naar het gebruik van Creative Cloud bibliotheken. Resultaat: wie ze als een onderdeel van z’n workflow gebruikt, werkt tot 8x sneller dan in een traditionele file gebaseerde workflow!

Een CC Library is een handige plaats om vaak gebruikte design elementen op te slaan. Je verzamelt er je kleuren, logo’s, key visuals en tal van andere zaken. Zo heb je ze steeds bij de hand in elke Adobe applicatie via het CC Libraries paneel.

En niet enkel voor jezelf, je deelt deze bibliotheken namelijk gemakkelijk met je team of freelancers. Zo beschikt iedereen steeds over de meest recente middelen, de zogenaamde single source of truth.

Hoe maak ik een bibliotheek in CC Library? 


Het is best eenvoudig om een bibliotheek te maken. Het kan vanuit elk CC Library paneel in eender welke Adobe app, of nog eenvoudiger en overzichtelijker vanuit de Creative Cloud Desktop app. Eens gemaakt en ingedeeld kan je er allerhande bestanden inslepen of via de Adobe app kleuren en andere zaken toevoegen.

Download de huisstijl template

Struggle je met het opzetten van zo'n CC Library voor je merk? Dan geven wij je graag een zetje met deze handige huisstijl template. 

Download 'm hier en vul de template in met je eigen elementen. 

Meer weten?

Bekijk onze Design Live over werken met CC Libraries. Of voor een deep dive in het gebruik en de toepassingen van CC Libraries voor jezelf of je organisatie ben je welkom in onze opleiding.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!