Gratis download: After Effects project template

25 mei 2021

After Effects is een heel uitgebreid programma en je kan er ongelooflijk mooie en straffe dingen mee maken. Maar vaak als we aan een project beginnen, willen we meteen de zotste ideeën van het scherm laten spatten. Dan vergeten we al eens dat de organisatie en structuur van ons project ook een belangrijke rol speelt. Daarom bieden we jou een template project aan dat je op weg kan zetten om dit nooit meer te vergeten!

Is structuur echt zo belangrijk?


JA! Stel je maakt een groot project zonder structuur. Op het moment dat je er aan bezig bent, zal je misschien je weg wel nog vinden. Maar het project word voor een paar maanden on hold gezet. Vijf maand later moet je er weer aan werken. Op dat moment ben je zelf al de weg kwijt in dat project. Dat kunnen we je garanderen! Stel je nu nog eens voor dat iemand anders op dat project nu moet werken. Ik hoor ze nu al tot hier vloeken. Er zal enorm veel tijd verloren gaan doordat er geen structuur aanwezig is.

Tips


 • Gebruik steeds dezelfde basis structuur. Dan hoef je niet lang na te denken over organisatie.
 • Gebruik indien mogelijk dezelfde structuur voor je bestandsopslag. (op je server, in finder/verkenner)
 • Benoem alles met logische benamingen (Compositions, Layers, Assets, ...)
 • Verwijder zaken die je niet meer nodig hebt. Bijvoorbeeld assets die je niet gebruikt of reeds vervangen hebt.
 • Stel een default project template in. Je mag de onze gebruiken uiteraard!

Hoe stel je een default project template in?


 1. Download ons template project.
 2. Sla het template project op op een plaats waar je het beschikbaar kan laten staan. De Creative Cloud files kunnen hier een goede plaats voor zijn.
 3. Open After Effects.
 4. Ga naar After Effects > Prefrences > New Projects … .
 5. Klik de checkbox New Project loads template aan.
 6. Klik op Choose Project Template… .
 7. Navigeer naar de locatie waar je het template project heb opgeslagen (stap 2), kies het en klik open.

Vanaf nu zal elke keer als je kiest voor een nieuw project de structuur van deze template automatisch geladen worden. Handig toch?

Download ze hier!

Geschreven door Tom

Motion & Video Instructor

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!