Gratis download: Accent Motion Graphics voor jouw video’s

14 november 2021

Je video’s opleuken met een paar accent animaties kan ervoor zorgen dat die een pak dynamischer worden. Maar we weten ook dat niet iedereen daar veel tijd voor heeft. Of misschien de knowhow ontbreekt om ze zelf te maken. Daarom geven we deze gratis Accent Motion Graphics weg. Je mag ze gratis gebruiken in al je projecten.

In deze pack vind je 19 verschillende accent animaties, in 4 categorieën: Burst, Loading, Stripes en Pops. We stellen ze beschikbaar in 4K en HD-resolutie. Bovendien zijn ze geëxporteerd als transparante video. Je kan ze dus meteen bovenop je video plaatsten zonder problemen!

Wil je ze gemakkelijk customizen voor je eigen video, dan kan je ook de Motion Graphic Templates gebruiken. Hierin vind je ook alle animaties en kan je bijvoorbeeld kleur en aantal zijden (Pops) aanpassen naar wens!

Hoe MOGRTs gebruiken?

  1. Download de Pack en Unzip.
  2. Open het Premiere Pro project waarin je de MOGRT wil gebruiken. 
  3. Open het Essential Graphics paneel. (Window > Essential Graphics)
  4. Rechts onderaan in het Essential Graphics paneel klik je op het Install Motion Graphic Template icoon.
  5. Kies één van de .mogrt files en klik open.
  6. Herhaal stap 4 en 5 voor de andere templates.
  7. In het Essential Graphics paneel klik je de checkbox Local Templates Folder aan.
  8. De juist geïnstalleerde templates zullen bovenaan in de lijst staan. Indien niet het geval kan je in het zoekvenster zoeken naar Burst v1.0, Loading v1.0, Pop v1.0 of Stripes v1.0.
  9. Sleep de gewenste template in je sequence.
  10. Selecteer de Template clip in je sequence en ga naar het Essential Graphics paneel en klik op Edit. Hier kan je de styling aanpassen naar wens.

Download hier jouw gratis Accent Motion Graphics

Heb je zelf interesse in het maken van animaties?
Check dan zeker onze opleiding Starten met After Effects

Of laat je liever op maat gemaakte animaties maken volgens jouw huisstijl, contacteer ons!

Geschreven door Tom

Motion & Video Instructor

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!