De rol van motion design binnen je branding

7 juni 2022

Motion design, het is een vak apart. Het wordt wel gebruikt online, maar met tools die ook print designers gebruiken. Dus wat moet je er nu mee? We leggen even haarfijn uit op welke vlakken motion design een absolute meerwaarde kan zijn voor jou.

1 Mobile/Social is king


Een trend die we al langer zien, is dat ontwerpen volgens het principe van ‘mobile first’ worden gemaakt. Onze smartphones zijn bijna letterlijk aan onze handen geplakt, waardoor deze communicatievorm zeker juist moet zitten.  

Trust me, ik ben zeker niet de zin ‘print is dead’ aan het scanderen, daarvoor vertrouw ik nog te veel op het tactiele en charmevolle element dat een fysieke print met zich meebrengt. Waar ik echter wel van overtuigd ben, is dat we in een markt zitten die constant evolueert. En dat brengt ons naadloos naar het volgende punt. 

2 The rise of video on social media


Facebook, Instagram, Twitter en andere vormen van social media gebruikten jarenlang vooral stilstaande images en platte tekst om een boodschap over te brengen.  Sinds de opkomst van Youtube en Tiktok, kijken mensen veel liever naar video als een manier van informatie op te slorpen. Deze trend heeft zich uiteraard ook doorgetrokken naar de marketing wereld, in de vorm van sponsored content op Instagram en Youtube. 

Dit is exact waar de kans ligt voor bedrijven om in te pikken op de veranderende markt. Kwaliteitsvolle animaties ontwerpen, in lijn met je bestaande branding, is een absolute meerwaarde. Er is namelijk een nieuw hoofdstuk ontstaan die in elke brand guideline moet gedefinieerd worden. Een volledig nieuwe vorm van communicatie, die nog niet snel zal stoppen met groeien.

3 Missing links


In de huidige marketingwereld merken we dat er een groot verschil is tussen de verschillende generaties qua doelgroepen. Boomers, Generation X, Millenials, Generation Z,... Hoe je ze ook wil opdelen, je zal merken dat sommige vormen van communiceren niet meer werken bij de jongere generatie van nu (does that make me sound old?). Video daarentegen is een vorm van communicatie die, when used correctly, er in slaagt om op iedereen hun scherm te verschijnen

Meer leren?


Overtuigd van de meerwaarde van animatie en klaar om zelf pro te worden?
Talent Academy’s 3 daagse training ‘Starten met After Effects’ helpt je op weg. 

Geschreven door Shaun

Motion & Video Instructor

Het affiche ontwerp van de plaatselijke scoutsfuif, daarmee begon het voor Shaun. Wat volgde was een opleiding DTP-technieken en 3D-Motion Design (Cinema 4D).

Als consultant bij Typografics vloerde Shaun grafische interventies over heel Vlaanderen. Diverse projecten voor diverse organisaties = veel ervaring op een korte tijd. Dat kwam hem ten goede in zijn latere rol als assistent studio manager en motion designer in de interne studio bij Typografics.

Als instructor binnen de Talent Academy heeft Shaun het helemaal gevonden: iedereen die het wil warm maken rond motion design in After Effects en Premiere Pro, da’s muziek in z’n oren.

Daarmee vult hij trouwens ook zijn vrije tijd: DJ’en, platen verzamelen en beluisteren.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!