Animatie en video opleidingstraject op maat voor i-mens

27 september 2021

Mocht je lampje niet aanklikken bij het lezen van de naam i-mens, vat dan even 10 min. post aan een gemiddeld verkeersdrukke baan. Garantie dat je 1 van de vele grijze bedrijfswagens met koraal logo aan je ziet voorbij wielen. Als nieuwe zorgorganisatie doorkruist i-mens Vlaanderen en Brussel met een hoop aan diensten en evenveel liefde.

Wat ze doen is oprecht, uit het hart. En dat mag een stem - of beter beeld - krijgen op Facebook, Instagram … Maar hoe doe je dat: vlot navigeren door video en animatie software om zo social rocking content in elkaar te vlammen? That’s where Academy comes in.
Talent Academy staat voor een persoonlijke aanpak in contact, ontvangst en tijdens de opleiding. Omdat we bij i-mens met verschillende Adobe programma’s werken, was het belangrijk dat de trainer die allemaal kende. Dat was bij Tom het geval, zijn kennis is heel breed. De extra uren opvolging na het trainingstraject zijn ook een plus!
Heleen Couvreur, communicatiemedewerker i-mens

Gepersonaliseerde inhouse training

Maatwerk kan per definitie pas na een uitgebreide briefing. Trainer Tom zette de wensenlijst van i-mens om in een 4-daagse inhouse training After Effects en Premiere Pro + video opname. Met als uitdaging een groep van 7 uiteenlopende profielen die zich liet samenstellen door basis en zero knowhow, werd het een interactief traject met eigen bedrijfsmateriaal als insteek. Zo topte Tom de workflow van i-mens snel omhoog en halen de medewerkers nu het maximale uit hun Adobe software.


"Het intake gesprek bleek zeer efficiënt tijdens de cursus zelf, er werd zeer goed ingespeeld op onze verwachtingen en kennis. De cursus werd overzichtelijk en gestructureerd gebracht, volledig op ons tempo. Er was tijd om samen oefeningen te maken en vragen te stellen.", Heleen Couvreur, communicatiemedewerker i-mens.

Hoe we i-mens hielpen


  • Opleiding op maat 
  • Company driven cases
  • Materie onmiddellijk toepasbaar
Het traject was heel interactief. Het team van i-mens kon veel vragen stellen zodat termen en technieken voor hen duidelijk werden. De deelnemers brachten zelfs een eigen camera mee, waar we alle mogelijkheden mee verkenden.
Tom, motion & video instructor

De grafische skills van je team versterken?Onze Adobe gecertificeerde instructeurs luisteren graag naar je wensen, en stellen een gepersonaliseerd pakket samen. Daarin is heel wat mogelijk: remote, klassikaal, 1 of meerdere dagen, 1 of meerdere softwareprogramma's ... Sarah tiktakt graag met je mee, zet gerust de 1ste stap.

Geschreven door Tom

Motion & Video Instructor

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!