YAY, Adobe XD heeft nieuwe features

16 mei 2019

Adobe investeert de laatste maanden sterk in het development van zijn user experience design app. De update van mei verwent met een pak features die hoog op de lijst stonden van de XD’ers.

Onze mening? Adobe XD is dé app voor UX/UI design 💪.

4 redenen waarom XD sowieso essentieel is in je softwarelijstje

 

  1. All-in-one: geen third party apps of services nodig om interactieve prototypes te creëren.

  2. Integrated: live connectie met Ai en Ps assets d.m.v. cloud libraries.

  3. Collaborate: werk samen aan dezelfde file in de cloud.

  4. Gratis* + beschikbaar op Mac en PC.

*Op enkele beperkingen bij published projects na ...

🆕 6 features 

1. Components

Van bij de eerste release al bevat XD symbols om bepaalde elementen in je project te hergebruiken. Maar eerlijk: het feit dat je (m.u.v. tekst/beeld) in een symbool geen overrides kan maken aan een individueel symbool zonder de link met de andere te verbreken? Oogrol. 

Adobe heeft dit nu gefikst en gaat met deze update Sketch achterna.

Bovendien zijn de components van nature responsive zodat subelementen zich naadloos aanpassen bij transformaties.

Components
Responsive resize

2. Linking assets

Het assets panel — waar je kleuren, symbols (nu components) en stijlen gebundeld staan — valt nu nog eenvoudiger te beheren en bovendien kan je ze delen met je team om zo in verschillende projecten te gebruiken.

Gebruik je liever een ander font of kleur? Pas je bron assets aan en je team blijft up-to-date 👌

3. Styleguides

Het hand-off proces naar de developers gaat erop vooruit. Je kan nu een soort styleguide van je assets library maken en delen met hen. 

Wij.zijn.fan.

 

4. Permissions and sharing

Zitten de stakeholders te wachten op een prototype? De link die je hen bezorgt is nu extra beveiligd, want er moet nog specifieke toestemming gevraagd worden om 'm te openen. Handigheidje voor je projecten die onder de NDA regels vallen.

 

5. More plug-ins

Herinner je je de oproep waarbij Adobe financiële support voorzag voor wie een waardevolle plug-in wist te bedenken? Intussen kan je XD verrijken met 150 plug-ins, allemaal licht verteerbaar dankzij een update van de plug-in browser.

 

6. The little things

Om je happiness level compleet te vervullen: er is nu ook een polygon tekentool en de optie om guides op je artboards te plaatsen.

Adobe XD voor je designs gebruiken?

Binnenkort kan je in onze hub in Gent een dagopleiding volgen:

✔️Interactieve designs ontwerpen

✔️Prototypes maken en delen

✔️ ...

Voor designers en developers! -> Check meer info & inschrijvingen.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!