Adobe Spark Premium: brand your visual content

21 september 2017

Adobe Spark: tool voor visual storytelling

 

Een klein jaar geleden lanceerde Adobe de Spark web en de bijhorende mobile apps. 3 tools die waarmee je je visuele content eenvoudig verspreidt op diverse social media kanalen. Met de Spark apps maak je social media posts, eenvoudige webpagina’s of een video waarin je stapsgewijs je verhaal brengt en dit alles in een zeer gebruiksvriendelijke en intuitieve interface.

Je online communicatie was nog nooit zo eenvoudig.

Heb je al gewerkt of geëxperimenteerd met Adobe Spark? Dan was je wellicht gecharmeerd door de gebruiksvriendelijke manier van werken of de snelheid waarmee je beelden op het juiste formaat van de verschillende social media kanalen opmaakt. Maar misschien liep je ook al vrij snel tegen de beperkingen aan: de mogelijkheden om je eigen touch aan de beelden te geven. Je eigen logo toevoegen of je eigen huisstijlkleuren gebruiken was tot voor kort behoorlijk moeilijk. Kortom: je eigen branding of identiteit dik in de verf zetten bleef een pijnpunt.

Tot nu!

Adobe Spark Premium: inbegrepen in je Adobe CC abonnement

(of apart verkrijgbaar aan € 100/jaar)

 

Met Adobe Spark Premium kun je dus wel snel en makkelijk eigen logo’s en huisstijlkleuren toevoegen aan templates of afzonderlijke posts, pages en video’s. Je beschikt nu over een branding beheer module waarin je je huisstijl kan gieten en deze wordt vervolgens doorgetrokken in de verschillende apps en hun templates.

Nadien kan je dan zowel vanop de desktop als vanuit de mobiele apps op basis van die branded templates nieuwe creaties de wereld in sturen

 

Sharing, still caring

 

In Spark Page kan je een default footer instellen met je eigen logo en een footer met je eigen social media links.

Spark video laat je dan weer toe om een standaardafsluiter (ook wel bumper genoemd) in te bouwen waarin je je logo en een link naar je homepage kan ingesteld worden.

Ben je nieuwsgierig naar hoe het werkt? Bekijk dan zeker de video hieronder!

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!