Adobe MAX 2017 recap (III) - InDesign - Facebook Live (video)

26 oktober 2017

Nu Adobe MAX 2017 is afgelopen zetten we graag de voornaamste nieuwigheden op een rijtje. 3 dagen na elkaar lichten we de nieuwe features toe tijdens een Facebook Live sessie. Je kunt deze hieronder opnieuw bekijken. Duurtijd +/- 35 minuten. 

 

 

Sessie 3 Topics (in order of appearance)

 

  • Paragraph Borders

Benadruk alinea's in je lay-outs door randlijnen rond de alinea's toe te voegen en creëer aangepaste hoekontwerpen voor je alinearanden.

  • Size and Position in Object Styles

Stel de afmetingen of positie van een object één keer in om het object vervolgens bij te werken in je hele document met Objectstijlen.

  • Text in Creative Cloud Libraries

Tekst wordt nu ook ondersteund in Libraries in InDesign. De passages die je het meest gebruikt kun je opslaan en openen — zoals taglines, brand-marketingbeschrijvingen en andere boilerplate-kopij. Daarnaast kun je tekst delen tussen InDesign- en Illustrator-libraries.

  • Type Upgrades
  • Lettertypen filteren

Navigeer snel door grote lettertypeverzamelingen, nu je kunt filteren op lettertypeclassificaties zoals Serif, Sans Serif en Handwritten.

  • Gelijksoortige lettertypen zoeken

In het lettertypemenu kun je zoeken naar lettertypen op basis van visuele overeenkomst.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!