Adobe MAX 2017 recap (II) - Illustrator- Facebook Live (video)

26 oktober 2017

Nu Adobe MAX 2017 is afgelopen zetten we graag de voornaamste nieuwigheden op een rijtje. 3 dagen na elkaar lichten we de nieuwe features toe tijdens een Facebook Live sessie. Je kunt deze hieronder opnieuw bekijken. Duurtijd +/- 35 minuten. 

 

 

Topics (in order of appearance)

  • Nieuwe opties in New Document window

Tijdens de aanmaak van een nieuw document kan je nu meteen de resolutie en kleurruimte instellen.

  • Artboard upgrades

Nu kun je met Illustrator tot 1.000 artboards creëren op een enkel canvas, zodat je kunt werken met meer content in elk document.

Selecteer meerdere artboards tegelijk, lijn ze automatisch uit en orden ze op je canvas met slechts één klik. Objecten die zijn vergrendeld naar een artboard bewegen nu samen met het artboard.

  • Nieuwe werkruimte met properties paneel

Je werk sneller omdat op 1 enkele locatie toegang hebt tot al je besturingselementen. Het nieuwe en intelligente deelvenster 'Eigenschappen' toont je enkel de besturingselementen die je nodig hebt, op het moment dat je ze nodig hebt.

  • Puppet Warp

Transformeer je vectorillustraties, terwijl je een natuurlijke ‘look’ handhaaft. Met 'Marionet Verdraaien' creëer en wijzig je snel een afbeelding zonder dat je afzonderlijke paden of ankerpunten hoeft aan te passen.

Wil je weten hoe het werkt? Lees dan dit artikel

  • Variabele lettertypen

Illustrator ondersteunt variabele OpenType-lettertypen, zodat je het gewicht, de breedte en andere kenmerken van een lettertype kunt wijzigen om je eigen stijl te creëren — terwijl je de getrouwheid van het oorspronkelijke ontwerp handhaaft.

  • Lettertypen in SVG-kleuren

Deze lettertypes omvatten verschillende kleuren, verlopen en transparanties, dankzij ondersteuning voor SVG OpenType-lettertypen.

 

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!