Adobe MAX 2017 recap (I) - Photoshop & Lightroom - Facebook Live (video)

23 oktober 2017

Nu Adobe MAX 2017 is afgelopen zetten we graag de voornaamste nieuwigheden op een rijtje. 3 dagen na elkaar lichten we de nieuwe features toe tijdens een Facebook Live sessie. Je kunt deze hieronder opnieuw bekijken. Duurtijd +/- 35 minuten. 

Topics (in order of appearance)

 • Verbeterde tooltips

Leer meer over de verschillende tools in Photoshop zonder de app te verlaten. Dankzij verbeterde tooltips, wordt dynamische informatie weergegeven wanneer je de cursor op een tool plaatst.

 • 360-panorama-workflow

Bewerk en exporteer 360° foto's. Je kunt ook pannen en zoomen rond je afbeelding binnen een bolvormige werkruimte voor een realistische preview-ervaring.

 • Gekromde Pen (Curvature Pen Tool)

Creëer je paden sneller, intuïtiever en nauwkeuriger. Duw of trek segmenten rechtstreeks, in plaats van Bezier-grepen te wijzigen. Deze functie is vergelijkbaar met de tool 'Kromming' in Illustrator. Je kunt eenvoudig dubbelklikken om te schakelen tussen punttekst.

Ontdek hoe het werkt ›

 • Variabele lettertypen (Variable Fonts)

Met nieuwe lettertypetechnologie van Adobe, Apple, Google en Microsoft, kun je variaties definiëren binnen elk ondersteund lettertype voor gewicht, hoogte, schuinte, en meer. 

Meer over variable type fonts lees je in deze blogpost! Wil je weten hoe het concreet werkt? Dan lees je best deze handleiding van Adobe

 • Verbeterde penseelordening (Brush Panel)

Je kunt je penselen ordenen en opslaan in de volgorde die jij wil. Je kunt via slepen en neerzetten

 • Materiaal herordenen 
 • Mappen en submappen maken
 • Penseelstreek-preview schalen 
 • Schakelen tussen nieuwe weergavemodi
 • Penseelvoorinstellingen opslaan met dekking, flow, overvloeimodus en kleur

 

 • Verbeterde penseelprestaties

Trage penselen? Weg ermee! De verbeterde, snellere reactietijd is vooral merkbaar wanneer je met grote penselen aan grote documenten werkt.

 • Uitvloeiing van penseelstreek

Dankzij het nieuwe uitvloeiingsalgoritme kom je tot een beter resultaat! Varieer de hoeveelheid uitvloeiing voor schonere lijnen, zelfs wanneer je een muis gebruikt. Beschikbaar in de balk Toolopties, samen met Flow en Dekking.

 • Lagen kopiëren en plakken

Kopieer en plak meerdere lagen in groepen. De volgorde blijft gewoon bewaard  zodat je de lagen niet langer moet slepen om ze te herordenen. Kopieer lagen naar je klembord en plak ze op de gewenste plek in je deelvenster, binnen en tussen documenten in Photoshop.

 • Verbeteringen voor selecteren en maskeren

Nauwkeuriger en realistischer resultaten vooral wanneer de voorgrond- en achtergrondkleur vergelijkbaar zijn. De user interface werd aangepast. Zo is er nu een snellere Quick Mask en intuïtievere instellingen voor de weergavemodus.

Wil je de volledige release notes bekijken? Dat kan hier!

 

Geschreven door Michael

Talent Academy Manager

Michael is Adobe Certified Instructor en dat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met Anke, onze H.R. manager zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische opleidingen op maat samen.
​In de tijd die rest verdiept hij zich in geavanceerde technieken die het werk sneller en efficiënter laten verlopen en houdt hij continu de vernieuwingen bij Adobe in de gaten.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.