Adobe Masterclasses voor Printdeal.be

20 februari 2023

Denk je drukwerk, dan zeg je Prindeal.be. De one-stop-shop laat je flyers, spandoeken, visitekaartjes … scoren én de skills om al dat visueel liefs efficiënt te designen. De afgelopen jaren liet Michael zich voor de allergrootste drukkerij van de Benelux gulzig gaan tijdens diverse Adobe Masterclasses gericht naar hun klantennetwerk van grafisch vormgevers.

“Het grootste voordeel is dat Talent Academy zich erg flexibel opstelt en meedenkt in oplossingen op maat van de klant om tot een succesvol resultaat te komen!”, Wout Van Gils - allround marketeer bij Printdeal.be

Grafische training als klant incentive


“Voor Printdeal.be wrikten we ons los van het klassiek trainingsverhaal. De gratis inspiratiesessies werden opgebouwd als korte how-to’s waar zowel de beginnende als gevorderde designer de hengel kon uitgooien. De inhoud per sessie werd in nauw overleg met Printdeal.be vastgelegd. We wisselden enkele upgrade Masterclasses in Photoshop, Illustrator en InDesign af met meer specifieke thema’s als Adobe pro tips en Powercombo’s.” Michael - Talent Academy Supervisor.

“Omdat een deel van de Printdeal.be klanten Frans spreekt, organiseerden we ook voor hen native sessies. Per Masterclass werden 2 Q&A momenten ingebouwd, vragen van trainees werden zo quasi realtime opgevangen.”

“In de voorbereidingen hielp de ervaring van Michael de sessies inhoudelijk goede richting en vorm te geven. In het perspectief van de grafische vereisten die wij van onze klanten verwachten voor de aanlevering van hun drukwerk, bracht Michael topics naar voren die volledig op maat van onze wensen waren. Michael bracht dit ook erg boeiend over, a.d.h.v. verschillende slides en voorbeeldoefeningen/bestanden die nadien ook door de deelnemers zelf nog geoefend konden worden. Dit werd echt goed onthaald door onze klanten!”, Wout Van Gils - allround marketeer bij Printdeal.be

Remote als voordeel


“In totaal organiseerden we de afgelopen jaren 11 Adobe Masterclasses voor Printdeal.be, en bij uitzondering van de eerste sessie kozen we voor remote trainingen. Een oplossing in lockdown tijd die een vast karakter kreeg omwille van de toegankelijkheid, we zagen tot 200 trainees/sessie aan het scherm hangen. Vormgevers die er live niet bij konden zijn, bezorgden we een replay.”

Ook een grafische maatopleiding als incentive inzetten?


Laat ons erover spreken, inhoudelijk en organisatorisch zijn er een pak opties. Scroll naar de top, zo kom je het snelst bij ons terecht.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!