Adobe deep dive op maat van Connect

23 februari 2022

Recent rinkelde Connect richting 052/41.45.65, de directe lijn naar onze Talent Academy co-Manager Sarah. “Een maatopleiding graag, voor onze creatieven.”, daar spitst Sarah haar oren altijd extra voor. We rolden kort voor de jaarwissel een 2-daagse inhouse training uit. Een krachtige Adobe kennis upgrade zodat Connect in 2022 via hun visuele communicatie nog meer in verbinding kan gaan met de (eind)klant.
We hebben een waslijst aan tips en tricks geleerd, uitgeprobeerd (én genoteerd!) die ons het ontwerpleven een stuk makkelijker maken en ons nog efficiënter zullen doen werken.
Sanne Peeters, Senior grafisch vormgever bij Connect.

InDesign en Photoshop als training keys


Bij Connect associeert trainer Michael een hoop dynamiek. 
Hij stapte er binnen én buiten met veel enthousiasme.


"In de aanloop naar de Adobe opleiding ontvingen we van Connect hun veelvoorkomende of complexere grafische uitdagingen. Het niveau van hun werk topte al behoorlijk hoog af, waardoor we tot een deep dive maattraining kwamen. InDesign en Photoshop vormden de keys binnen de 2-daagse, maar we raakten ook andere software programma's aan."
Het team van Connect laat zich samenstellen door heel diverse profielen zoals video experts en grafisch vormgevers, dan moet je er in een maattraining naar werken om de specifieke skills die de teamleden hebben te upgraden.
Michael, Talent Academy Supervisor

Verschillende profielen met verschillende niveaus tegelijk uitdagen?
Michael knows the drill.


Door de screening van onze opmaakbestanden kreeg de lesgever een goed zicht op onze huidige technische grafische skills per programma. Door te werken met oefeningen bleef elke deelnemer er met volle aandacht bij, ongeacht de verschillende kennisniveaus per Adobe programma binnen ons team.
Er werd een goede balans gevonden tussen algemene Creative Cloud tips voor teams en het uitdiepen van de kennis voor gevorderde grafisch ontwerpers binnen de programma’s InDesign, Photoshop en Illustrator.
Sanne Peeters, Senior grafisch vormgever bij Connect

En dan voor echt (met hulplijn Michael)

Sinds de opleiding diept Connect de extra mogelijkheden van de Creative Cloud op teamniveau verder uit. Ook de tips en tricks past het communicatiebureau gedreven toe wanneer een project het vraagt. Intussen houdt Michael nog een armslag rond de Connecters, want bij elke opleiding krijg je er sowieso enkele support uren bij.

Ook een grafische maatopleiding bij jou organiseren?

Uit het Connect kantoor hoorden we nog echoën dat Michael zijn Adobe kennis indrukwekkend is. De klant heeft altijd gelijk, toch. 😉  Heb je binnen jouw team de nood aan een software opleiding? Scroll dan helemaal terug naar boven, daar bots je op het nummer van collega Sarah.

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!