Efficiëntie slag voor Groupe Hamelin met EasyCatalog

18 augustus 2021

De producten van Groupe Hamelin schuiven door de handen van miljoenen professionals over de hele wereld. Factcheck doen? Kijk dan eens of er op je bureau een Oxford notitieboekje ligt of er een Elba ringmap in je schuif staat. Memoblokken, archiefdozen, klemborden, gummen, driehoeken, … het arsenaal aan kantoor- en schoolbenodigdheden van Groupe Hamelin is verbluffend compleet en uitgebreid. Een titanenklus om dit gamma te bundelen in een catalogus, zou je denken? Moet je je gauw eens inlezen in EasyCatalog, de InDesign plug-in die een geautomatiseerde opmaak mogelijk maakt.


EasyCatalog, alleen maar plussen


Het is intussen al enkele jaren terug dat Groupe Hamelin ons vroeg hun catalogusopmaak te automatiseren. Veel hadden ze niet nodig om overtuigd te geraken van EasyCatalog, de plug-in hangt dan ook aan elkaar van de voordelen: gebruiksvriendelijk, groeit mee met je bedrijf, werkt snel, zorgt voor een kleine foutenmarge, … Database publishing as it should be! Collega Jensie trok het project met graagte naar zich toe.
Jensie heeft ons destijds een opfriscursus InDesign gegeven en tevens een cursus EasyCatalog. Hij is vriendelijk, heeft veel kennis in huis en legt alles goed en duidelijk uit. Ook vragen via de mail worden zeer snel beantwoord. Niets is te veel. Wij worden altijd goed geholpen.
Ron Stoffels, Sales support/Product manager Groupe Hamelin

Snelle adaptatie = mega voordeel


Een interne 3-daagse opleiding gaf het grafische team van Groupe Hamelin de tricks in handen om vlot door InDesign te navigeren en stijlen op te maken. Het opzetten van de automatisatie workflow gebeurde in wisselwerking met Jensie. Je doet het niet in 1-2-3, maar eens de set-up voorbij rol je nieuwe versies van je catalogus in een fractie van de tijd uit. Dat lampje brandt ook bij Groupe Hamelin. Voor 2021 verlangde Groupe Hamelin een Frans- en Duitstalige versie van hun catalogus. Waar dat zonder plug-in een job wordt waarbij je voorhoofd zich in een diepe frons buigt, lost EasyCatalog het met gemak op.
Jensie heeft veel kennis van EasyCatalog en kan daardoor snel een catalogus samenstellen zonder al te hoge kosten. Wij leveren de data en jullie leveren snel een catalogus.
Ron Stoffels, Sales support/Product manager Groupe Hamelin

EasyCatalog introduceren binnen je onderneming? Volg het voorbeeld van Groupe Hamelin! De opleidingen van onze certified trainers zijn afgestemd op wat jouw organisatie nodig heeft. We scholen je intern bij of je komt tot bij ons. Collega Sarah gidst je met plezier doorheen de opties om meer snelheid in je workflow te steken.

Geschreven door Jensie

Desktop Publishing Instructor

Jensie behaalde een Masterdiploma Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en werkte daarna 8 jaar op de grafische dienst van een groothandel/ontwikkelaar van elektronica. Daar lag de focus vooral op de opmaak en datapublishing van catalogi via de plugin EasyCatalog voor InDesign. Sinds de zomer van 2018 versterkt Jensie het Talent Academy team. Sindsdien stelt hij zijn expertise niet enkel als consultant ter beschikking maar deelt hij zijn kennis ook met cursisten in ons Adobe Authorised Training Centre.

In zijn vrije tijd is Jensie graag creatief bezig. Zo stond hij meer dan 10 jaar zijn mannetje als instructeur in het jeugdwerk. Hiernaast houdt hij van tekenen en speelt hij gitaar. Verder kun je Jensie blij maken met goede films, games of graphic novels.


Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!