5 Motion Design inspiratiebronnen voor 2021

16 september 2021

Zoals alle designers zijn motion designers vaak op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen. Die vind je vaak rondom je in de “echte” wereld. Maar je kan natuurlijk niet steeds een halve wereldreis maken als je een nieuw project start. Daarom verzamelde we een aantal bronnen die boordevol inspiratie zitten.

Inspiration Grid


Op deze prachtige en gecureerde website vind je originele motion design projecten terug. Het heeft een eigen video en motion sectie. Maar je vind er uiteraard meer dan alleen motion design. Het is een inspiratiebron waar elke designer zijn ding kan vinden.

Art of the Title


Skip jij steevast de titel sequenties van series en films? Of ben jij zoals ons juist een fan? Veel van deze titelanimaties zijn DE plek waar motion designers alles uit de kast halen om hun skills te laten zien. Het zijn dan vaak ook pareltjes van motion design.

Op Art of the Title vind je de beste titel sequenties terug. En bovendien zijn er vaak ook breakdowns te zien. Zodat je ook weet hoe ze deze gemaakt hebben of je het creatieve proces dat er achter zit kan zien. Een must see voor elke motion designer.

Behance


Kans is groot dat je deze al kent. Maar het is dan ook een zeer populaire plek voor designers van alle grafische takken om hun werk te laten zien aan de community. Behance is het portfolio platform van Adobe. En word dan ook enorm gepusht via hun applicaties. Deze kan dan ook niet ontbreken in je lijstje te consulteren bronnen.

Je kan er sorteren op creatief veld. Maar ook op specifieke Adobe applicaties zoals After Effects, Animate, Photoshop, Premiere Pro...

Motionographer


Deze gecureerde website is een schat aan inspiratie. Je vindt er niet alleen prachtige video’s. Maar er zijn ook steeds zeer interessante artikels te lezen. En bovenal zijn er ook breakdowns van projecten terug te vinden. Deze geven je niet alleen visuele, maar geven je ook een kijkje achter de schermen.

Dribbble


Dribbble is een gekend platform waar je eerder web, print en logo design vindt. Maar je vind er ook een pak korte animaties en gifs. Bovendien is graphic design ook in motion design een belangrijke pijler. Daarom is Dribbble ook voor motion designers een heel goede bron.

Geschreven door Tom

Motion & Video Instructor

Tom is geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Voor zijn hogere studies koos hij dan ook voor de richting chemie. Eens dat diploma op zak, bleek het tijd voor een heel nieuw avontuur en vatte hij de richting Cross Media Ontwerp aan de Arteveldehogeschool aan. Daar werd de liefde voor grafisch en crossmediaal design aangewakkerd.

Die kunde zette hij bij Typografics achtereenvolgens in als studiomedewerker en consultant voor zowel print als motion design opdrachten. Sinds 2018 verwent hij cursisten in onze Talent Academy met de inzichten in After Effects en Première Pro die hij in de loop van zijn jarenlange carrière verzamelen wist.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!