5 dingen die je nog niet wist over Creative Cloud

3 maart 2022

1 Huisstijl van klanten altijd en overal bij de hand hebben

Creative Cloud bibliotheken zijn geweldig! Je kan ze vullen met kleuren, logo’s, key visuals, photoshop bestanden, indesign templates, stijlen, video’s en nog veel meer. Het Creative Cloud bibliotheken paneel is aanwezig in alle Adobe applicaties. Zo heb je altijd en overal de huisstijl-elementen van je klanten onmiddellijk beschikbaar.

Ontdek er meer over in onze Design Live sessie of download je gratis CC Library style guide template.

2 Inspiratie vastleggen on the go

Adobe capture is een mobiele app van Adobe waarmee je allerlei interessante zaken kan doen. Ze laat je toe om kleuren vast te leggen en op te slaan in een Creative Cloud bibliotheek. Open de app, stel ze in op kleuren en breng een mooi interieur of een schilderij in beeld. De app stelt vijf kleuren voor uit het beeld. Zodra opgeslagen in een CC bibliotheek kan je er in al je Adobe apps mee aan de slag.

Je kan er ook lettertypes mee herkennen. Geef de app een afbeelding met tekst en je kan zoeken naar hetzelfde of gelijkaardige lettertypes die beschikbaar zijn in Adobe Fonts.

Tekeningen vectoriseren. In de shapes of vormen modus neem je een foto van een tekening en je kan ze meteen omzetten naar een vectorillustratie. Ook deze worden opgeslagen in een bibliotheek waarna je ze in Illustrator kan openen om verder te bewerken.

3 Werk vanop eender welke computer

Dit verbaasd me vaak nog het meeste. Adobe Creative Cloud werkt met een Adobe ID. Een login. Deze laat je toe om de software van Adobe op twee computers gelijktijdig te gebruiken. Eens ingelogd wordt ook de Creative Sync geactiveerd en zijn al je cloud documents, files en libraries beschikbaar op dat toestel.

Maar twee computers is geen beperking. Je kan namelijk op eender welke computer inloggen in Creative Cloud en als je al op twee andere toestellen bent ingelogd dan vraagt de app netjes welke van de twee je wil uitloggen zodat je gewoon aan de slag kan.

4 Feedback krijgen van klanten

Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator zijn nu alledrie in staat om reviews op te zetten. Wanneer je een review opstart wordt er een cloud versie van je bestand opgeslagen of gepubliceerd. Nadien krijg je een link die je dan naar meerdere personen kan sturen met de vraag om feedback. De ontvangers hebben geen extra gereedschappen of apps nodig. Ze geven hun feedback gewoon in de browser met behulp van enkele handige annotatie functies. Jij als designer ontvangt de feedback rechtstreeks in je Adobe document. Handig toch!

5 #LeerMeer

Adobe biedt een zee van learning content en inspirerende talks aan via de Creative Cloud desktop app. Ooit al eens op de discover of ontdekken knop geklikt bovenaan? Brows doorheen honderden interessante talks en video tutorials die alle mogelijke grafische disciplines van grafisch ontwerp tot motion design en 3D behandelen.

Meer leren?

Dit zijn slechts vijf dingen die je misschien nog niet wist. Maar er zijn er vast en zeker nog. Reden te meer om aan een van onze opleidingen deel te nemen en de kracht van Creative Cloud volledig te beheersen. Werk slimmer en werk sneller!

Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!