De beste 3 takeaways van Adobe Max 2020 voor jou op een rij.

3 Take Aways from ADOBE MAX 2020

28 oktober 2020

Een nieuwe ervaring die werkt.

In deze vreemde tijden was Adobe MAX 2020 een ware verademing en lichtpunt. Voor wie Adobe MAX niet kent of slechts van gehoord heeft, vatten we even kort samen wat het is. Adobe MAX is het grootste creative event ter wereld waar jaarlijks gedurende drie dagen 16000 deelnemers naartoe komen. Het event is naast de spectaculaire release show van de nieuwe apps een echte conventie met meer dan 350 sprekers en hands-on workshops. Het is gi-gan-tisch.

2020 ging het jaar zijn waarin Adobe MAX terug naar Europa kwam. De tickets, vluchten en hotelovernachtingen waren reeds geboekt. En toen sloeg de corona crisis toe.

Adobe reageerde snel en besliste om het hele event online te organiseren. GRATIS. Door de nauwe integratie met de Creative Cloud Mobile App waarin je de sessies in een agenda plannen en bekijken kan, werkte de verhuis naar een online event verbazend goed. Voor mezelf was dit alvast de meest nuttige binge watch van het jaar.

Take Away 1 - The future is mobile


Adobe werkt met Creative Cloud al jaren aan een systeem dat de workflow van een grafisch vormgever mobieler maakt. We hebben het niet louter over iPad apps zoals Photoshop of de gloednieuwe Illustrator voor iPad Pro. See the bigger picture. Met Creative Cloud Documents, CC Libraries, Multi Surface apps en companion apps maakt Adobe een unieke cloud-based workflow mogelijk. Al je creaties en grafische middelen heb je nu steeds bij de hand op eender welk device waar je inloggen kan met je Adobe ID.

Dit jaar zien we dat deze tools en functies écht vaste voet aan grond krijgen en dat we nu over professionele mobiele apps beschikken. Zo is Illustrator op de iPad Pro alvast een fantastische ervaring. Daarnaast lanceert Adobe ook heel wat nieuwigheden om samenwerking in bestanden, projecten en workflows te verbeteren. De nieuwe Review functie in InDesign en de collaboratie functie in XD zijn het bekijken waard.

Take Away 2 - Artificial Intelligence is awesome.


Vergeet Skynet of HAL9000: Adobe Sensei is Adobe’s artificiële intelligentie. Elke jaar verschijnen er in diverse apps meer en meer functies die ondersteund worden door dit A.I., dat trouwens steeds slimmer wordt dankzij machine learning. De achtergrond uit een foto verwijderen of de lucht vervangen door een andere lucht? Dat doe je nu letterlijk in een paar klikken en met verbluffende resultaten.

Photoshop pakte dit jaar uit met de nieuwe Sky Replacement functie die fantastisch goed werkt. De meest indrukwekkende nieuwe feature zijn echter de Neural Filters. Deze filters doen werkelijk magische dingen met je foto’s. We hebben ze alvast voor je uitgeprobeerd.
Neural Filters zijn waanzinnig

Take Away 3 - XD for the win.


Adobe XD is een vrij jonge UX-UI Design tool. Maar XD verovert ook in andere grafische domeinen grond, simpelweg omdat het voor zoveel zaken bruikbaar is. De applicatie leent tools en functies uit andere Adobe apps waardoor je dus al snel vertrouwd bent met de interface en gereedschappen. Uitblinken doet het echter voornamelijk op gebied van design techniek. De wijze waarop je razendsnel complexe zaken opbouwen kan, is ongelooflijk. Onze trainer ontwerpt er niet alleen websites in, maar gebruikt XD ook voor het ontwerpen van newsletters, social media visuals en wallpapers voor m’n desktop.

Onbekend is onbemind. Laat deze tool dus zeker niet links liggen omdat je denkt dat het een webdesign tool is. Na enkele dagen/weken is de liefde voor deze app onvermijdelijk.

Benieuwd naar meer?

Hou onze FB Adobe MAX 2020 playlist in de gaten en ontdek samen met ons alle nieuwe functies!

Wie graag LIVE alle nieuwigheden ontdekt met onze trainers kan zich inschrijven voor een eendaagse, klassikale opleiding CC upgrade in Gent, Antwerpen of Hamme. Deelnemen kan uiteraard ook op afstand! Programmatie start vanaf 9 november.

See you in class!

Michael Buelens

Adobe Certified Instructor - Creative Cloud Design & Layout Solutions


Geschreven door Michael

Talent Academy Supervisor

Sinds 2011 is Michael in dienst als Adobe Certified Instructor - Design & Lay-out Solutions, wat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met HR zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische klassikale of maatwerktrainingen samen waarin hij de nadruk legt op workflow en een correct én efficiënt gebruik van Adobe software.

​Daarnaast staat hij in voor het onderhoud van de IT infrastructuur, draagt hij zijn steentje bij in het aanwervingsproces van nieuwe consultants en ontfermt hij zich - samen met marketing en overige trainers - over de content en huisstijl van Talent Academy.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.

Mis geen enkele update!