3 redenen om je website te ontwerpen met Adobe XD

5 juni 2018

Sinds kort staat Adobe Experience Design (XD) gratis ter beschikking van het grote publiek. Onze Adobe Certified Instructor Michael geeft 3 redenen waarom deze tool een pak interessanter is dan Photoshop om websites te ontwerpen. “Photoshop had jarenlang een machtspositie op het vlak van webdesign. Adobe XD maakt het hele proces echter heel wat efficiënter.”

1. Razendsnel ontwerpen

Adobe XD bevat een combinatie van tekentools en functies die je ook afzonderlijk in Photoshop, Illustrator en Indesign terugvindt. Deze unieke blend van functies stellen je in staat om razendsnel zaken te ontwerpen en aan te passen doorheen het hele designproject. Dit is zeer efficiënt voor je algemene workflow aangezien websites uit tal van elementen bestaan die terugkomen op tientallen en soms zelfs honderden pagina’s.

2. Interactief prototype

Adobe XD heeft een prototyping module die je nergens anders vindt. De combinatie van design en prototyping in één app is echt uniek. Je kan je ontwerp hierdoor interactief maken zodat je al een klikbare preview krijgt van je toekomstige site of app. Je kan je site ook laten testen door proefpersonen. Aan de hand hiervan kan je de user experience optimaliseren. Het doel is om de werking van je site of app al in deze fase zo optimaal mogelijk te maken. Dit zodat aan dit onderdeel niet meer gesleuteld hoeft te worden tijdens de ontwikkelingsfase. Als je in die laatste fase nog moet werken aan het UX-design kost dit namelijk vaak zeer veel tijd.

3. Wisselwerking met andere Adobe-apps

Adobe zou Adobe niet zijn als ze hun apps niet verbonden met elkaar. Dankzij Creative Cloud Libraries kan je de creatie van assets (iconen, illustraties en beeldmateriaal) naadloos integreren met Adobe XD.

Wil je zelf graag een opleiding Adobe XD volgen? Bekijk de mogelijkheden in onze Training Academy!

Geschreven door Michael

Talent Academy Manager

Michael is Adobe Certified Instructor en dat betekent dat hij steengoede opleidingen geeft. Daar kunnen zowel onze klanten als onze medewerkers over getuigen. Samen met Anke, onze H.R. manager zorgt hij ervoor dat elk personeelslid de nodige bijscholing en opleiding krijgt. Voor onze klanten stelt hij praktische opleidingen op maat samen.
​In de tijd die rest verdiept hij zich in geavanceerde technieken die het werk sneller en efficiënter laten verlopen en houdt hij continu de vernieuwingen bij Adobe in de gaten.

Nog meer lezen?

Bekijk gerust onze andere blogposts vol toffe weetjes en nieuwtjes om up-to-date te blijven.